Týmové hry

12.06.2012 19:33
CÍLOVÁ SKUPINA:      děti předškolního a školního věku
CÍL:     poznání kolektivu, rozvoj motorických činností, rozvoj spolupráce skupiny, vyplnění ,,hluchého,, místa v programu
POMŮCKY:    židle v počtu hráčů, klubíčka (každý tým jedno), šátek

 

1. PRASÁTKO KVÍKNI 

(pozn.: u této hry je nutné, aby se děti mezi sebou už znaly)
Hráči si sednou do kruhu na židle. Jeden hráč si stoupne doprostřed kruhu a zaváže si oči šátkem. Potom ho vedoucí hry třikrát otočí kolem své osy. Vedoucí hry dovede hráče se zavázanýma očima k jinému hráči, který sedí na židli a posadí mu hráče se zavázanýma očima na klín. Hráč se zavázanýma očima řekne: ,,Prasátko kvíkni!" a hráč který sedí kvíkne. Podle jeho kvíknutí by hráč se zavázanýma očima měl poznat o koho jde. Pokud pozná, vymění si role, pokud ne, vedoucí hry ho odvede na klín někomu jinému a hráč znovu hádá o koho jde, a to tak dlouho, dokud neuhodne.

 

2. Řazení

Vedoucí hry rozdělí děti do dvou, nebo více skupin a si vymyslí nějaký faktor, podle kterého by se měli hráči ve skupinách seřadit. Např. od nejsvětlejších vlasů po nejtmavší, od nejdelších vlasů po nejkratší, podle roku narození, apod. Tým který se seřadí jako první, vyhrává.

 

3. Klubíčkovaná

A) Hráči se rozdělí do skupin. Každý hráč by měl mít tričko nebo mikunu s dlouhým rukávem. Každý  tým dostane klubíčko. Cílem hry je, aby hráči klubíčko protáhli všemi rukávy ve skupině. Kdo to zvládne nejrychleji, vyhrává.
B) Obměnou předchozí hry je tato. Klubíčko se omotává dvakrát kolem každého kotníku ve skupině. Který tým bude mít první omotány všechny kotníky, vyhrává. (Zajímavé je také přidat ještě soutěž, kdo se z toho dříve vymotá:D)